viernes, 15 de noviembre de 2013

Lectura digital i concentració

Jo m'he llegit l'article "Mucho Facebook ¿poca concentración?" i lo que dic a continuació es lo que a mi me ha passat quan he llegit el text.

He tardat en llegir-me l'article de 13:15 a 13:28.
Si que m'he despistat a l'hora de llegir l'article perquè me parlaven o mirava l'hora, sols m'he despistat 3 o 4 vegades i ha sigut molt poc temps. Jo crec que si que he perdut la capacitat de concentració perquè jo abans veia les pel·lícules i no m’avorria, ara a no ser que m’agradi moltíssim la pel·lícula me despiste, menys quan vaig al cine perquè allí no me despiste ninguna vegada. Estic llegint moltes hores al dia, jo crec que unes 4 hores mes o menys perquè m'agrada molt llegir llibres (sobre tot els d'Albert Espinosa) i també estic parlant molt en els amics per whatsapp per lo tant estic llegint molt. Jo crec que escric igual en paper, mòbil o document digital. Jo no crec que sigui una persona infobesa perquè quan estic a l'escola o fent altres activitats no tinc la necessitat de mirar el mòbil. Jo quan estic connectada faig varies coses a la vegada, estic en les xarxes socials i també estic sentint música. No m'agradaria viure en un lloc on no hi arribés la cobertura ni internet perquè m'agrada estar comunicada amb la gent i si m'aparte del mon no puc parlar en gent ni res, m'agradaria sols per a desconnectar un poc en vacances però no per a viure. Jo per a llegir estic utilitzant la tableta perquè allí està el ebook i puc llegir lo que m’abellís i no me molesta ningú.

La conclusió es que utilitzar per a tot les eïnes electròniques està bé moltes vegades, però de vegades no hi està tant bé perquè es pert la capacitat de concentració.

Aquesta es una imatge que representa molt bé la falta de concentració.

viernes, 8 de noviembre de 2013

miércoles, 6 de noviembre de 2013

El rastre digital

               En classe hem vist un vídeo que parla sobre la intromissió de la intimitat d'altres persones a través d'Internet, també han parlat sobre el cyberbulling (es bulling però que es fa per les xarxes socials d'Internet). Hem vist a gent que li han llevat les imatges i a partir de això han creat un perfil fals i això a la persona li du molts problemes.

                Jo no me senc identificada amb les cosses que pasen en el vídeo, aunque si que conec a amigues que el seu novio li ha demanat fotos personals, jo li vaig aconsellar que no ho fera perquè no se sap on poden anar eixes imatges quan les envies, si les envies ja no es de la teua propietat perquè ja no pots controlar lo que se faja en eixa foto. Si jo tinguera un problema d'aquest tipus demanaria enseguida ajuda a la policia, detectius... etc.
                En la xarxa hi ha que tindre precaucions a l'hora de publicar coses, jo la veritat es que no tinc molta precaució perquè no solc ficar moltes cosses a internet.
Aquesta imatge representa molt be lo que nosaltres veiem, no es podem fiar cent per cent a les persones que coneixquem per internet, perque poden ser tot lo contrari en la vida real.